Välkomna till vårmötet 25-27 april

Nu är det äntligen dags för det Arbets- och miljömedicinska vårmötet i Linköping. Den 25-27 april samlas över 460 personer för att ta del av ett fullspäckat program. Konferensen handlar om frågor som rör arbetsmiljö, arbetsmedicin, kränkande särbehandling, ergonomi, fysisk aktivitet, återgång i arbete och miljömedicin och mycket mer. Vi vill hälsa er alla varmt välkomna till Linköping, staden där idéer blir verklighet.

Du som deltar vid konferensen får gärna sprida kunskap och dela dina funderingar via sociala medier. Använd då följande hashtags: #Vårmöte2018 #AMMvårmöte På så sätt kan även andra som inte är på plats ta del av kunskap från konferensen.

Vi är glada för att vi kan erbjuda ett intressant program vid Arbets- och miljömedicinska vårmötet. Att just Arbets- och miljömedicin i Linköping arrangerar vårmötet är extra kul då vår klinik faktiskt fyller 40 år i år.

Nedan kan du ta del av program och mer information om konferensen.

Arbets- och miljömedicinskt vårmöte med tema ”När forskning blir verklighet”.  #AMMvårmöte #Vårmöte2018 Foto: Stefan Blomberg.

Kom och lyssna på följande föreläsare:

  • Ewa Ställdal, särskild utredare vid arbetsdepartementet. Hon är inledningstalare och ska prata om ”Rätt kunskap för bättre arbetsmiljö” och berätta om den nya myndigheten, ett nationellt centrum för kunskap om och utvärdering av arbetsmiljö.
  • Professorerna och forskarna Irene Jensen, Annika Härenstam, Lotta Dellve, Magnus Svartengren, Mikael Forsman och Jörgen Eklund som belyser arbetslivets frågor och aktuell forskning utifrån olika perspektiv.
  • Professor Åke Bergman håller föredrag om hormonstörande ämnen
  • Jenny Selander, forskare på KI, berättar om buller i vår miljö.
  • Flera föredrag om effekter av fysisk aktivitet utifrån olika perspektiv. Bl.a. föreläser professor Maj-Lis Hellenius samt forskarna Erland Colliander, Matti Leijon och Agneta Lindegård Andersson.
Välkomna till Linköping, staden där idéer blir verklighet.  #AMMvårmöte #Vårmöte2018  Foto: Ylva Jonsson.

Du kommer också att få höra föredrag av:

  • Forskarna Christina Björklund och Stefan Blomberg samt Morgan Alling om hur vi bygger fungerande system mot kränkande särbehandling och mobbning.
  • Jani Ruotsalainen som kommer från finska arbetslivsinstitutet (FIOH), och Cochrane Work pratar om hur vi kan blir bättre på att kommunicera forskning.
  • Docent Mattias Öberg kommer att prata om att skapa medvetenhet kring kemikalier
  • Arbetsmiljöverket som berättar om sin prisbelönta webbsida
  • Ari Riabacke, föreläsare och konsult inom organisation och ledarskap, håller det avslutande föredraget om ”Beslutspyramiden”.

Det här vara bara ett axplock av föreläsare som kommer till Arbets- och miljömedicinska vårmötet den 25-27 april i Linköping. Här kan du ta del av hela programmet till vårmötet: Program #vårmöte2018

Varmt välkomna!

rssrssby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.