Tidningen Forskning och Utveckling #blogg #samverkan

Har du läst tidningen Forskning och Utveckling? Det är en populärvetenskaplig tidning som ges ut av Region Östergötland och den Medicinska Fakulteten vid Linköping Universitet. Nu har ett rykande färskt nummer kommit. Intressant läsning!

I det här numret så har dom intervjuat oss i bloggteamet vid Arbets- och miljömedicin i Linköping. Nedan kan du ta del av intervjun med oss. Länk finns även till tidningen Forskning och Utveckling.

Intervju med vårat bloggteam "De bloggar om sin forskning. På bild Charlotte Wåhlin, Stefan Blomberg,Bengt Ståhlbom och Ingela Helmfrid. Foto: Staffan Gustavsson
Intervju med vårat bloggteam ”De bloggar om sin forskning”. Bloggen: www.arbetsochmiljomedicin.se. På bild Charlotte Wåhlin, Stefan Blomberg, Bengt Ståhlbom och Ingela Helmfrid. Foto: Staffan Gustavsson

Både Region Östergötland och Linköpings Universitet har till uppdrag att i samverkan bedriva medicinsk forskning och utveckling. En viktig del är att sprida kunskap om forskningen så att den kommer till nytta. Som ergonom tycker jag att tidningen Forskning och utveckling sprider nyheter på ett bra sätt.  Läs den gärna och avgör vad du tycker.

Jag tror att vi behöver paketera forskningen på ett populärvetenskapligt sätt i fler sammanhang. Då behöver forskare och verksamma inom hälso- och sjukvården också utveckla samverkan med både journalister och kommunikatörer. Eller vad tror du?

I det här numret så har dom som sagt intervjuat vårat bloggteam.  Kul tycker vi på Arbets- och miljömedicin i Linköping. För oss är Arbets- och miljömedicinbloggen en av många kanaler som vi använder för att sprida kunskap och för att skapa dialog. På bloggen tar vi upp frågor som framförallt rör:

  • Arbetsmiljö
  • Arbetsmedicin
  • Psykologi
  • Ergonomi
  • Miljö
  • Miljömedicin

Här kan du ta dela av intervjun med oss i bloggteam: ”De bloggar om sin forskning”

Och här kan du ta del av tidningen Forskning och utveckling nummer 2, 2015

Missa inte att läsa artikeln ”Jakten på smärtans orsaker”. Där intervjuas våra samarbetspartners från smärtlaboratoriet Painomics, Institutionen för Medicin och Hälsa.

Tidningen Forskning och Utveckling ges ut av Region Östergötland och Linköpings Universitet, Medicinska fakulteten. Redaktör är Maria Carlqvist. Uppmärksamma gärna artikeln som handlar om "Jakten på smärtans orsaker"
Tidningen Forskning och Utveckling ges ut av Region Östergötland och Linköpings Universitet, Medicinska fakulteten. Redaktör är Maria Carlqvist. Uppmärksamma gärna artikeln som handlar om ”Jakten på smärtans orsaker”.  Intervju med professor Björn Gerdle, docent Bijar Ghafouri och doktoranderna Patrik Olausson och Karin Wåhlen

Är du intresserad av att kostnadsfritt prenumerera på tidningen kan du anmäla det här: Prenumeration tidningen Forskning och Utveckling

Tack för givande läsning Maria Carlqvist, redaktör för tidningen Forskning och Utveckling.

rssrssby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.