Sommar, återhämtning och rörelse

Mitt i juli är det många av er som är lediga, även vi på Arbets- och miljömedicinbloggen. Vi tar nu uppehåll på bloggen till mitten på augusti. Vi vill passa på att tacka alla er som läser och prenumererar på vår blogg. Vi är glada för att vi har flera hundra läsare varje vecka som tar del av våra inlägg som rör områdena arbetsmiljö, arbetsmedicin, ergonomi, psykologi och miljömedicin.

Foto: Stefan Blomberg

Sedan starten så har vi lagt ut 144 blogginlägg.  Passa gärna på att ta del av tidigare blogginlägg.  Är du intresserad så kan du prenumerera på vår blogg. Läs mer: ”Prenumerera gärna på vår blogg”

Det finns flera av våra  inlägg som kan vara relevanta för er som jobbar i sommar;

Eller varför inte ta del av den bok som psykolog Stefan Blomberg skrev om mobbning på jobbet förra året: ”Mobbning på jobbet”

Vi vill också lyfta fram det spännande projektet Riksmat Ungdom, en rikstäckande undersökning där syftet är att ta reda på kostens betydelse för hälsan: ”Riksmaten ungdom är i mål!”

Solen – viktig för liv och hälsa

I ett tidigare inlägg skrev toxikolog Per Leanderson om hur solen kan förlänga vårt liv och förbättra vår hälsa. Samtidigt kan för mycket solande vara skadligt: ”Solen – viktig för liv och hälsa”

Även tidningen hälsotecken, utgiven av Region Östergötland, uppmärksammar solens skadliga effekter. Distriktläkaren och docent Magnus Falk menar att sola lagom är bäst. Han ger råd kring hur vi kan minska risken att få hudcancer:  Hälsotecken nr två, 2017

Vi i bloggteamet vill passa på att önska alla en trevlig sommar. Njut av sommaren med sol, återhämtning och hoppas du skapar många möjligheter till fysisk aktivitet.

Somriga hälsningar från ett hoppfullt bloggteam!

Arbets- och miljömedicinbloggen – Med hopp om sund arbetsmiljö och en hållbar miljö. #arbetsmiljö #arbetsmedicin #ergonomi #psykologi #miljö #miljömedicin #kommunikation Foto: Mats Jonsson
rssrssby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.