Podcast – genusmedvetenhet i arbetslivet

I det här inslaget kan du lyssna på hur man kan skapa en god arbetsmiljö för både män och kvinnor. Sommarpratare på vår podcast är Emilia Liljefrost som jobbar på Arbetsmiljöverket. Ett av budskapen till dig som har arbetsmiljöansvar är att genusglasögonen måste på. Det behövs verkligen ett genusperspektiv på det systematiska arbetsmiljöarbetet. Nyckeln för att skapa en god arbetsmiljö är hur man organiserar arbetet. Lyssna, låt dig beröras och fundera på vilken genusmedvetenhet som finns på din arbetsplats. Klicka på bilden för att lyssna på inlägget.

Nedan kan du också ta del av mer läsning om Arbetsmiljöverkets projekt.

AMM_spelaren

Arbetsmiljöverket har ett uppdrag från regeringen att uppmärksamma arbetsmiljön i kvinnodominerade sektorer. Här kan du läsa mer om Arbetsmiljöverkets projekt ”Kvinnors Arbetsmiljö”

Här kan du läsa om på vilket sätt forskare från Göteborgs Universitet och Högskolan i Gävle har varit delaktiga i projektet: ”Genusforskare i arbetsmiljöprojekt gav nya insikter”.

Fakta om sommarprataren Emilia Lijefrost

Emilia Liljefrost har arbetat med projektet Kvinnors arbetsmiljö sedan 2013 på Arbetsmiljöverket och har en bakgrund som disputerad i ekonomisk historia, Uppsala Universitet. Finns också på twitter: @Liljefrost #arbetsmiljö #jämställdhet

rssrssby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.