Nyheter om arbetsmiljö – del 1

Är du intresserad att ta del av nyheter om arbetsmiljö? I det här blogginlägget får du 7 konkreta tips på var du kan läsa om nyheter som rör arbetsmiljö.  Vi återkommer också under hösten och ger dig fler lästips.

Välkommen att läsa vår blogg: www.arbetsochmiljomedicin.se en blogg som tar upp och diskuterar viktiga frågor om både arbetsmiljö och miljö
Välkommen att läsa vår blogg med över 100 inlägg och 35000 besökare: www.arbetsochmiljomedicin.se  Arbets- och miljömedicinbloggen belyser viktiga frågor om både arbetsmiljö och miljö.

7 tips på hemsidor där man skriver om arbetsmiljöfrågor, säkerhet, arbetshälsa och forskning:

  1. Arbetsmiljöverket: www.av.se Läs nypublicerade: ”Förebygg olyckor och ohälsa”
  2. Arbetsmiljöforskning.se:  www.arbetsmiljoforskning.se Läs om ”Lärare i riskzonen att drabbas av utmattning”
  3. Suntarbetsliv: www.suntarbetsliv.se Läs intervjun om ”Film lyfter fram samband arbets- och vårdskador”
  4. Sveriges Företagshälsor: www.foretagshalsor.se Läs rapport ”Bristande ledning största orsaken till stress i arbetslivet”
  5. Prevent: www.prevent.se Läs om ”Arbetsmiljö för yrkesförare”
  6. Kompetenscentret för företagshälsa: www.fhvforskning.se Läs ny rapport om ”Incitament för att genomföra hälsofrämjande och förebyggande insatser på arbetsplatser”
  7. Arbetsmiljöupplysningen: www.arbetsmiljöupplysningen.se Läs om ”Vibrationer”
Intressant om arbetsmiljöforskning, skrivet på ett begripligt sätt. #forskningskommunikation #arbetsmiljö
Intressant om arbetsmiljöforskning, skrivet på ett begripligt sätt. #forskningskommunikation #arbetsmiljö www.arbetsmiljoforskning.se

Visst kan det vara svårt ibland att veta vilken text som är baserad på forskning och vad som är erfarenheter, berättelser och tyckande. Jag tror vi behöver ta del av både forskning och enskilda personers erfarenheter för att inspireras och skapa oss en bättre arbetsmiljö till vardags. Vi använder ofta uttrycket evidensbaserad praktik (EBP). Det betyder att både forskning och erfarenheter tillvaratas med fokus på behov och nytta för den målgrupp man vill nå (patienter, medarbetare, kunden).

Det är lätt att man jobbar på i gamla hjulspår på en arbetsplats när det gäller arbetsmiljöarbetet, trots att det finns forskning som visar på något annat som skulle kunna bidra till en bättre arbetshälsa.

Hoppas att dom här lästipsen kan ge inspiration och kunskap om arbetsmiljö. Du får gärna skriv en kommentar här på bloggen om du har tips på intressant läsning om arbetsmiljö och arbetshälsa, som förebygger arbetsskador, eller om det är något tema som du vill att vi tar upp.

På Arbets- och miljömedicinbloggen har vi skrivit över 100 inlägg. Du är välkommen att läsa våra tidigare inlägg. Här är ett om ”Världsdagen för arbetsmiljö och ett annat välbesökt inlägg ”Hopfullt för dig med ryggproblem”

Lycka till med arbetsmiljöarbetet på din arbetsplats! Jag återkommer med fler tips under hösten; ”Nyheter om Arbetsmiljö – del 2”

Vid tangenterna Charlotte Wåhlin, ergonom och forskare vid Arbets- och miljömedicin i Linköping @CSWahlin
Vid tangenterna Charlotte Wåhlin, ergonom och forskare vid Arbets- och miljömedicin i Linköping @CSWahlin
rssrssby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.