Ny riktlinje – Att mäta buller

Upplever du att buller är ett problem på din arbetsplats? Är du intresserad av hur man mäter buller på ett kvalitetssäkrat sätt? Då kan jag berätta att det kommer en ny riktlinje i november som heter ”Exponeringsmätning av hörselskadligt buller”. Riktlinjen lanseras vid ett seminarium i Stockholm den 9 november. Mer info och anmälan finns nedan.

I den nya riktlinjen kan du ta del av hur man mäter exponering av buller på ett kvalitetssäkrat sätt
I den nya riktlinjen kan du ta del av hur man mäter exponering av buller på ett kvalitetssäkrat sätt.

Riktlinjen ”Exponeringsmätning av hörselskadligt buller” är framtagen av Företagshälsans riktlinjegrupp. Ordförande för gruppen har varit Docent Peta Sjölander från KTH. Gruppen som har bestått av forskare och praktiker från olika verksamheter, bland annat från olika företagshälsor. I riktlinjen kan du ta del av hur man mäter exponering av buller på ett kvalitetssäkrat sätt. Det finns behov av att utveckla kvaliteten hos den bullermätning som olika aktörer genomför. Att ta fram en riktlinje underlättar för dem att följa de standarder som finns inom området.

När upplever du buller? Pratar ni om bullerfrågor på din arbetsplats? Utförs mätningar med god kvalitet?
När upplever du buller? Pratar ni om bullerfrågor på din arbetsplats? Utförs mätningar med god kvalitet?

Är du intresserad av hur man mäter exponering av buller på ett kvalitetssäkrat sätt? Ja, då är du välkommen till seminarium den 9 november

Sveriges Företagshälsor, Karolinska Institutet och KTH bjuder in till ett seminarium där den nya riktlinjen presenteras.  Seminarium äger rum den 9 november, kl 13.30-16.00, vid KTH, Technology and Health, Hälsovägen 11C, Flemingsberg, Jacobssonsalen (T2), plan 5.

Seminariet vänder sig till dig som arbetar inom företagshälsovården, speciellt till dig som utför bullermätningar. Den riktar sig också utvecklingsansvariga och ansvariga för upphandling av företagshälsovårdstjänster, till representanter för arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer, konsulter, och självklart till dig och alla som har intresse av att uppdatera sin kunskap inom hur buller kan mätas.

Välkommen till seminarium den 9 november. Då lanseras riktlinjen ”Exponeringsmätning av hörselskadligt buller”.
Välkommen till seminarium den 9 november. Då lanseras riktlinjen ”Exponeringsmätning av hörselskadligt buller” #buller #exponering #riktlinjer

Här kan du ta del av programmet: Riktlinje kring exponeringsmätning av hörselskadligt buller

Det är Sveriges Företagshälsor som tar emot anmälan till seminaret. Anmälan dig via länken här: seminarium 9 november

Här kan du ta del av mer information:

Professor Irene Jensen arbetar som enhetschef vid  Enheten för interventions- och implementeringsforskning vid Karolinska Institutet.  Hon har under flera år ansvarat för att  ett nytt forskningsprogram med fokus på interventions- och implementeringsforskning inom företagshälsa. I det arbetet har framtagande av olika riktlinjer för företagshälsa varit en viktig del. Arbetet har genomförts med flera olika parter.

Här kan du läsa mer om tidigare riktlinjer kring ländryggsbesvär, psykisk ohälsa, hälsoundersökningar och alkoholproblem:

rssrssby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.