Mai-Lis Hellénius – rörelse, mat och hjärtkärlsjukdom

Vid det Arbets- och miljömedicinska vårmötet i Linköping 25-27 april kan du lyssna på professor Mai-Lis Hellenius som håller föredrag kring mat, motion och hur det påverkar vår hälsa. Budskapet ”hellre rund och rörlig än stillasittande” har hon fört fram vid flera tillfällen.

Arbetsplatsen är en utmärkt arena för att uppmuntra varandra och skapa möjligheter till motion och rörelse. Foto: Stefan Blomberg

Nya undersökningar visar att vi aldrig suttit så mycket som idag och våra matvanor har i vissa avseenden försämrats. Vad betyder det för vår hälsa och vad kan vi göra? Mai-Lis Hellénius är professor i kardiovaskulär prevention vid Karolinska Institutet och överläkare vid Karolinska Universitetssjukhuset. Hon har i många år forskat och undervisat om rörelsens och matens betydelse för vår hälsa.

Vi från Arbets- och miljömedicin hälsar Mai-Lis Hellenius varmt välkommen som föreläsare till Linköping torsdagen den 26 april.

Här kan du ta del av en artikel som hon skrev i Läkartidningen tillsammans med professor Tommy Cederholm: ”Matens betydelse för åldrande och livslängd”.

Professor Mai-Lis Hellenius, föreläsare vid arbets- och miljömedicinska vårmötet. Foto: Ulf Sirborn

Ett tips. Passa på att anmäl dig till konferensen nu. Det är early bird pris fram till den 16 februari. Gå gärna in på Vårmötets hemsida, där kan du ta del av programmet och anmäla dig:  Vårmötet i Linköping

Välkommen!

rssrssby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.