Hälsorisk att förlänga ögonfransar

Under de senaste åren har det blivit alltmer populärt att förlänga sina egna ögonfransar.  Till skillnad från lösögonfransar, som du själv klistrar på och tar av, utförs en ögonfransförlängning på en auktoriserad salong. En eller flera nya fransar fästs på en av dina naturliga ögonfransar. Själva behandlingen tar mellan 1,5 och 2 timmar. Metoden härstammar från Korea och har under senare år successivt spridits runt om i världen.

Förlängning av ögonfransar orsakar faktiskt hälsorisker. Läs mer nedan så får du reda på hur det kan påverka din hälsa.

Ögonfransförlängning är förenat med hälsorisker. Så varför väljer någon att förlänga sina ögonfransar?
Ögonfransförlängning är förenat med hälsorisker. Så varför väljer någon att förlänga sina ögonfransar? Det kan man fråga sig!

Vi kan konstatera att ett nytt yrke etablerats på arbetsmarknaden i form av fransstylist. Tyvärr har man sett att det innebär vissa hälsorisker då det snabblim som används vid arbetet består av cyanoakrylater. Att utsätta sig för cyanoakrylater innebär en ökad risk för allergi och astma. Risken för att utveckla astma och allergi är störst för den yrkesverksamma fransstylisten, men även kunden som får behandlingen riskerar att drabbas av kontaktallergi för limmet. Det är därför av stor vikt att såväl branschen som kunderna nås av denna kunskap.

Här kan du läsa mer om ögonfransförlängning och riskerna:

Mer information om och svar rörande ögonfransförlängning besvaras via länk från 1177: Information om ögonfransförlängning på 1177

På Arbets- och miljömedicin i Lund har man träffat flera personer som arbetar som fransstylister, d v s genomför ögonfransförlängningar. Här kan du ta del av deras information: Aktuellt om ögonfransförlängning

Här kan du läsa mer från Arbetsmiljöverket om den allergirisk som finns bland fransstylister:  Allergirisk bland stylister

Visst kan man fundera över vilka risker vi är beredda att utsätta oss för i vår strävan att bli vackrare. Självklart är det var och ens val, men när det orsakar ohälsa så tar det också sjukvårdens resurser i anspråk, är det rätt eller fel. Hur tänker du?

Användning av nya kemikalier i skönhetsvård skapar ny typ av patienter som vården får möte. På 1177 finns information om risker förenat med ögonfransförlängning.
Användning av nya kemikalier i skönhetsvård skapar också ny typ av patienter som vården får möta. På 1177 finns information om risker som är förenat med ögonfransförlängning.
rssrssby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.