Blogga – ett sätt att sprida kunskap

Kommentera gärna inlägget! >>>

Hej, kul att du besöker vår Arbets- och miljömedicinska blogg. Välkommen hit. I början av 2015 startade vi den här bloggen för att sprida kunskap om arbetsmiljö och nu även om miljöfrågor. Sedan starten har över 15 000  personer besökt vår blogg och läst något eller flera av våra 50-tal inlägg.  Bloggen är en av många kanaler som vi använder för att sprida kunskap och diskutera olika arbetsmiljö- och miljöfrågor. Vi är ett helt team som bloggar. Vi jobbar som forskare, ergonom/fysioterapeut, yrkes- och miljöhygieniker, psykolog och läkare.  På bloggen lyfter vi fram både vår egen och andras forskning och delar med oss av våra vardagserfarenheter. Flera gästbloggare har också gjort uppskattade inlägg på vår blogg.

Vi har fått bra respons från läsare att bloggen är läsvärd, helt enkelt ett lättillgängligt  sätt att ta del av kunskap. Vår blogg har också uppmärksammats i media vid ett flertal tillfällen. Vi utvecklar bloggen vidare utifrån de önskemål som kommer in. Ett önskemål som jag fick handlade om att ge konkreta tips på var man hittar info och kunskap om arbetsmiljö. Så varsågod, här kommer inlägget….

Välkommen att läsa vår blogg: www.arbetsochmiljomedicin.se en blogg som tar upp och diskuterar viktiga frågor om både arbetsmiljö och miljö
Välkommen till vår blogg: www.arbetsochmiljomedicin.se  Det är en en blogg som tar upp och diskuterar viktiga frågor som handlar om både  arbetsmiljö och miljö. Sedan starten 2015 har vi haft  över 10 000 besökare.

Här får du några riktigt bra tips på var du kan hitta kunskap om arbetsmiljö, om forskningsnyheter kring arbetsmiljöfrågor och om företagshälsovård (företagshälsa).

Lästips – ett urval

 1. Arbetsmiljöverkets hemsida: www.av.se
 2. Kompetenscentret för företagshälsa: www.fhvforskning.se
 3. Sveriges Företagshälsor: www.foretagshalsor.se
 4. Webbtidning för forskningsnyheter om arbetsmiljö: www.arbetsmiljoforskning.se
 5. FORTE, Forskningsrådet för Hälsa, Arbetsliv och välfärd: www.forte.se
 6. Prevent: www.prevent.se
 7. Tidningen Arbetsliv
 8. Arbetsmiljöupplysningen
 9. Suntarbetsliv:  www.suntarbetsliv.se
 10. Arbetarskydd: www.arbetarskydd.se

För dig som arbetar med arbetsmiljöfrågor vill jag även tipsa om sidan fhvmetodik.se

I januari 2015 skrev Corren om vår Arbets och miljömedicn blogg "Klinik bloggar om arbetsmiljö". Verksamhetschef BengtStåhlbom intervjuas.
I januari 2015 skrev Corren om vår Arbets och miljömedicinblogg: ”Klinik bloggar om arbetsmiljö”. Verksamhetschef Bengt Ståhlbom intervjuas.

Här är ett urval om vad media har skrivit om Arbets- och miljömedicinbloggen och du kan läsa om när vi bloggat i andra sammanhang:

 1. Corren.se: ”Klinik bloggar om Arbetsmiljö”
 2. Region Jönköping: ”Ny blogg ger svar om arbetsmiljöfrågor”
 3. Skriv populärvetenskapligt.se: ”Region Östergötland satsar på forskningskommunikation”
 4. Bloggen Vetenskap & Allmänhet: Gästkrönikör Charlotte Wåhlin ”Satsa på forskningskommunikation för bättre arbetsmiljö”

Hjälp oss gärna att utveckla vår blogg.

Har du tips och idéer om vad du vill att vi ska skriva om på vår blogg får du gärna höra av dig till oss. Tacksam om du skriver i kommentarsfältet.

rssrssby feather
FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.